بارور-۲ (کود زیستی فسفاته)
بارور-۲
کود زیستی فسفاته
برای همه محصولات زراعی و باغی
۱۰۰ گرم برای ۱ هکتار یا ۱۰۰ درخت
زیستی
کود زیستی فسفاتهبارور-۲ حاوی ۱۰۷ تا ۱۰۸ باکتری حل کننده فسفات (پانتوآ آگلومرانس سویه P5 و سودوموناس پوتیدا سویه P13) در هر گرم از محصول است که با تولید اسیدهای ارگانیک و آنزیمهای فسفاتاز در اطراف ریشه باعث آزاد شدن یون فسفات میشوند.
بنا به میزان فسفات قابل جذب خاک، هر بسته از اینکود زیستی میتواند جایگزین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد کود شیمیایی فسفاته مورد نیاز گیاه شود.
محتویات بسته بندی: باگاس، پرلیت، آب و ۱۰۷ تا ۱۰۸ باکتری در یک گرم از محصول
مزایا
-
مناسب برای کشاورزی ارگانیک
-
بهترین جایگزین کودهای شیمیایی فسفاته
-
افزایش راندمان کیفی و کمی محصول
-
کاهش هزینه کوددهی، حمل و نقل و انبارداری
-
روش مصرف آسان
-
بازسازی بافت میکروبی خاک
توصیهها
برای گرفتن بهترین نتیجه از کود زیستی فسفاته بارور-۲ به نکات زیر توجه کنید:
۱- مصرف کود شیمیایی فسفاته را به میزان ۵۰% مقدار معمول کاهش دهید.
۲- سموم و کودهای دیگر (ازت، پتاس و ...) را به روش معمول مصرف کنید.
۳- کود زیستی فسفاته بارور-۲ را با دیگر کودها و سموم شیمیایی در یک ظرف مخلوط نکنید، اگرچه میتوانید از محلول رقیق شده آنها را با هم استفاده کنید.
۴- کود زیستی فسفاته بارور-۲ حتما باید به ریشه گیاه برسد، بنابراین بذرمال نمودن و مصرف همراه با آبیاری مورد توصیه اکید است.
۵- بعد از آماده کردن محلول کود زیستی آنرا با یک تکه پارچه نازک صاف کنید و سپس آن را در اسپری بریزید. باید توجه داشت که ذراتی که روی آب میآیند عامل کود نیست و باکتریها در مایع معلق هستند و با چشم دیده نمیشوند.
۶- مصرف ریز مغذیها طبق نیاز معمول انجام شود.
۷- کود زیستی فسفاته بارور-۲ در شرایط استریلیزه بسته بندی شده است، بنابراین درصورت باز کردن بسته تمام آن را در یک روز مصرف کنید.
۸- این محصول را به دور از نور خورشید نگهداری کنید و از قرار دادن آن در محیطهای بسیار گرم و بسیار سرد که باعث یخ زدگی محصول میشود اجتناب کنید.
۹- پس از انقضای تاریخ از مصرف محصول پرهیز کنید.
روشهای مصرف کودهای زیستی
یک بسته کود زیستی فسفاته بارور-۲ برای یک هکتار یا ۱۰۰ درخت کافی میباشد. برای آماده کردن محلول کود زیستی فسفاته یک بسته از محصول را با ۱ تا ۲ لیتر آب مخلوط کنید و در صورت نیاز آن را با یک تکه پارچه نازک صاف کنید. در صورت طولانی شدن کار هر ۱۵ دقیقه محلول را هم بزنید
بذرمال کردن بذر یا غده:
حلول کود زیستی فسفاته بارور-۲ را داخل یک آبپاش یا سمپاش تمیز بریزید و آن را روی بذرها اسپری کرده و بذرها را خوب هم بزنید. میتوان از ماشین بذرمال نیز برای بذرمال کردن بذرها با محلول کود زیستی نیز استفاده کرد.
۱) پاشیدن محلول رقیق شده کود روی بذرها
|
۲) مخلوط کردن محلول کود با بذرها
|
|
|
زمان کاشت نشا
محلول کود زیستی فسفاتهبارور-۲ را با ۱۰ لیتر آب رقیق کرده و ریشه نشا را قبل از کاشت در این محلول فرو برید.
زمان کاشت نهال:
برای این منظور محلول کود زیستی را در ۱۰۰ لیتر آب رقیق کرده، ریشه نهال را با یک لیتر از این محلول آغشته کرده و یا میتوانید هنگام نشاندن نهال در خاک محلول فوق را روی ریشه آن ریخته و بلافاصله بکارید.
۱
|
۲
|
|
|
چالکود درختان:
با استفاده از وسیله ای مانند دیلم دو یا چهار سوراخ به عمق ۲۰ تا ۴۰ سانتیمتر (بنا به ساختار و عمق ریشه) در فاصله سایه انداز هر درخت ایجاد کرده و یک لیتر از محلول کودهای زیستی را که در ۱۰۰ لیتر آب رقیق کرده اید، متناسب با تعداد سوراخها توزیع کنید.
۱- ایجاد سوراخ در سایه انداز درخت
|
۲- افزودن محلول کود
|
|
|
زمان آبیاری:
الف- در روش آبیاری کرتی یا غرقابی: محلول کودهای زیستی را که در ۱۰۰ لیتر آب رقیق نموده اید در مسیر آبیاری قرار دهید. هنگامی که آب به اواسط باغ رسید شیر بشکه را کمی باز کنید تا محلول به همراه آبیاری ۱۰۰ درخت مصرف شود.
ب- در روش آبیاری تحت فشار(قطره ای): محلول کودهای زیستی را که در ۱۰۰ لیتر آب رقیق نموده اید، متناسب با تعداد درختانی که در طول روز آبیاری میشوند تهیه نمایید. مثلا برای ۱۰۰ درخت یک بسته از فسفاته بارور-۲ و کود رویش-۲ را پس از صاف کردن در استخر، تانک یا مخزن کود بریزید و آبیاری نمایید.
زمان مصرف کودهای زیستی
در زراعت:
مرحله ۱: هنگام کاشت به روش بذر مال
مرحله ۲: از مرحله ۶ برگی تا خوشه دهی گیاه به روش سرک
در باغات:
مرحله ۱: درزمان پدید آمدن جوانه های اولیه برگی (پس از خواب زمستانی)
مرحله ۲: زمانی كه گل ها ریخته و میوه های اولیه تشكیل می شوند تا قبل از شروع رسیدگی میوه
نکته:
توصیه میشود کودهای زیستی فسفاته بارور-۲, ازتوبارور-۱ و پتابارور-۲ را با هم برای جایگزینی ۵۰% کود شیمیایی فسفاته، ازته و پتاسه استفاده نمایید.